Een blog over mentorschap
19.10.2023
Het verschil maken…
Eerlijk is eerlijk, elke keer als ik haar ontmoet is het weer een verrassing in welk vel ze steekt. Meestal is ze open, op het rauwe af eerlijk. Maar soms is ze zo emotioneel dat het lastig is voor haar zich te herinneren dat ik als mentor juist háár belangen behartig en niet die van iedereen om haar heen.
En ja, heel soms neem je een beslissing die op het eerste gezicht niet haar wens is, maar wel absoluut noodzakelijk is voor haar welzijn op langere termijn. Om zo’n beslissing te kunnen nemen moet je haar en haar situatie goed kennen en kunnen inschatten welke drijfveren spelen in haar hoofd en haar hart op dat moment.
Zo’n beslissing wordt, heel terecht, uitgebreid gewogen en getoetst door meerdere kundige mensen en dat zorgt soms voor mooie gesprekken maar ook voor hevige discussies die vaak schuren met de ethische kant van een verhaal. De uitkomst moet een oplossing zijn die recht doet aan haar.
Als professionele mentor kun je je onderscheiden van anderen door middel van betrokkenheid, persoonlijke aanpak en kennis van zorg. Zo is de wijze waarop wij dat doen:
1. Betrokkenheid: oprechte interesse in het welzijn en de groei van onze cliënt. We hebben oog voor hun behoeften en doelen, en ondersteunen bij het bereiken van deze doelen.
2. Persoonlijke aanpak: Niet elke cliënt is hetzelfde, dus passen we onze begeleidingsstijl aan op individuele basis. We begrijpen dat elk individu uniek is, met zijn eigen persoonlijkheden, sterke punten en uitdagingen. Door onze achtergrond die diverse invalshoeken kent zijn we in staat aan te sluiten bij de behoeften en leerstijl van elke cliënt.
3. Kennis van zorg: onze ervaringen hebben gezorgd voor een stevige basis in kennis van zorg. Dit kan variëren van kennis van de gezondheidszorgsector, wet- en regelgeving tot klinische kennis en behandelmethoden. We zorgen dat we op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen en trends in de zorg om zo adequate begeleiding te kunnen bieden.
4. Professionele ontwikkeling: we blijven investeren in onze professionele ontwikkeling. We willen leren en groeien door het bijwonen van relevante trainingen, workshops en seminars. Zo houden we onze vaardigheden, kennis en expertise up-to-date om een waardevolle mentor te zijn voor onze cliënt.
5. Feedback verzamelen: natuurlijk staan we open voor feedback van onze cliënten om te begrijpen wat wel en niet werkt in onze begeleiding. We gebruiken deze feedback om de dienstverlening voortdurend te verbeteren.
Wij vinden het van cruciaal belang om onszelf te blijven ontwikkelen en te werken aan het verbeteren van onze vaardigheden als mentor. Een professionele mentor die betrokken is, een persoonlijke aanpak hanteert en kennis heeft van zorg, zal zich onderscheiden van anderen en waardevolle ondersteuning bieden aan zijn cliënten.
Wil je meer weten? We helpen je graag!
Www.professionelementor.nl
Emmely - 15:21 | Een opmerking toevoegen
Opmerking toevoegen
Fill out the form below to add your own comments